Noorukid sattusid keldris tuld tehes üliohtlikku olukorda

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Mihkel Maripuu

Mõned päevad tagasi puhkes Vao külas kortermaja keldris tulekahju. Esialgsel hinnangul oli põhjuseks noorukite hooletus lahtise tule ja põlevmaterjalidega. Üks noorukitest toimetati haiglasse.

9. detsembril kell 16.34 teatati tulekahjust Väike-Maarja vallas Vao külas Pargi tänaval kolmekordse kortermaja keldris. Päästjate saabudes põlesid kortermaja keldris üldkasutatavas osas rehvid ja puidust uks. Päästjad kustutasid tulekahju kella 17.40ks.

Esialgsetel andmetel sulgesid kaks noorukit end keldrisse ja teadmata põhjusel süütas üks neist maha valgunud bensiini põlema. Teine hakkas põlengut kustutama, ta lükkas maas põlenud põlevvedeliku lähedusest kanistri eemale, kuid seejärel süttisid rehvid ja keldrisse toodud vana puituks. Sündmuse täpsemad asjaolud selgitab menetlus.

Kuigi Ida päästekeskuse menetlusbüroo juhtivinspektor Alar Tettingu sõnul oli maja kelder suhteliselt korras ja nooruki vanemate sõnul keldris põlevvedelikke ei hoiustata, on siinkohal paslik meelde tuletada põlevvedelike ja põlevmaterjali hoiustamise nõudeid. «Põlevvedelikke tohib kortermaja keldris  ladustada kuni 5 liitrit korteri kohta,» sõnas Tetting. Põlevmaterjali ei tohi hoida ehitises, selle all või vahetus läheduses selliselt, et see põhjustaks tuleohu või raskendaks päästetööd.

«Praegu kogutud andmete põhjal võib öelda, et tegemist oli väga õnneliku õnnetusega,» sõnas Tetting. Juhtivinspektor paneb lastevanematele südamele, et nad selgitaksid lastele lahtise tulega kaasnevaid ohte. «Tikud pole mänguasi!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles