Nõmmel hakkas särama helkuripuu

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mupo maskott Lumeleopard Lauri, Nõmme Vaba Aja Keskuse ja Nõmme Õpilasesinduse Liidu (NÕEL) lapsed kaunistasid täna Nõmme  raudteejaama hoone kõrval asuva  väikese helkuripuu.

Pärast pooletunnist ehtimist ja lustimist said lapsed valmis toreda helkiva puu, mis möödujatele ja rongist tulijatele märkamata ei jäänud. Lisaks puu kaunistamisele pakuti möödujatele  helkureid ja kommi, teatas mupo pressiesindaja Meeli Hunt.

Nõmme linnaosavanem Tiit Terik pidas helkuripuu ideed vahvaks. «Praegusel pimedal ajal on helkur väga vajalik ning mul on hea meel, et tegime aktiivsete ja tublide noortega Nõmmele oma helkuripuu, kust kõik kodanikud saavad endale oma helkuri võtta.»

Helkuripuu mõte on kutsuda kõiki Nõmme kandi inimesi kandma helkureid, et Eestimaa pimedal sügis-talvisel perioodil toimuks jalakäijatega ja eriti lastega, vähem õnnetusi. Koht on valitud eelkõige silmas pidades seda, et lisaks tänavatele on ohtlikud ka raudteeülekäigud.

«Vahetult enne siia tulekut tegin väikese mitteametliku helkuri kandmise statistika: sõites kesklinnas Nõmme poole lugesin kokku, et sajast jalakäijast kandis helkurit 18. Jalakäijad ei ole endale siiani teadvustanud, et pimeduses – eriti kui kantakse veel tumedaid riideid – ei ole nad autojuhile märgatavad. Meie pimedal põhjamaisel ajal on helkur parimaks sõbraks, kes aitab säästa paljusid inimelusid. Loodame, et algatatud pilootprojekt  paneb inimesi veidigi tõsisemalt selle kandmise vajaduse üle mõtlema,» lausus Hunt.

Tänase  Nõmme noortega algatatud pilootprojektile «Võta helkur ja helgi!» loodetakse ka jätku. Helkuripuu ootab sõbrakutseid ka teistest linnaosadest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles