Jabloko asutaja kutsus Kudrini uuesti valitsusse võtma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jabloko üks asutajatest Grigori Javlinski.
Jabloko üks asutajatest Grigori Javlinski. Foto: SCANPIX

Vene liberaalse erakonna Jabloko asutaja Grigori Javlinski kutsus välja vahetama Vene valitsust ja nimetama eksrahandusministri Aleksei Kudrini uueks peaministriks või erimandaadiga esimeseks asepeaministriks.

«Me leiame, et valitsuse koosseisu tuleb muuta - on teisejärguline, kas tervet valitsuse koosseisu või selle majandustiiba. Vaja on määrata ametisse inimene, kes suudaks ellu viia rahandus- ja majandusmeetmete programmi, selgitada ausalt [Venemaal kestva majanduskriisi) põhjusi ja rakendada tõsiseid meetmeid. Aleksei Kudrin võib olla selline isik,» ütles Javlinski laupäeval Jabloko volikogul.

Kudrin on kogenud mees, kes on töötanud aastaid rahandusministrina, lisas Javlinski. «Temast võiks saada peaminister või eriliste poliitiliste volitustega esimene asepeaminister,» lisas ta.

Javlinski peab rubla praegust vahetuskurssi 60 rubla ühe USA dollari eest optimistlikuks stsenaariumiks. «Nafta tulevikutehinguid 2015. aasta detsembriks tehakse praegu hinnaga 35-40 dollarit barrelist ning tehingute maht on märkimisväärne.» 

Tema sõnul jääb rubla vahetuskurss kõige optimistlikumate prognooside kohaselt tasemele 60 rublat 1 dollari kohta.

Venemaa rubla langes keskpanga otsusest tõsta baasintressi hoolimata reedel uude madalseisu, kui euro võrdus 71 rublaga ja dollar 57 rublaga.

Kudrin oli Vene rahandusminister aastatel 2000-2011.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles