Groznõis süüdati inimõiguslaste büroo

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tšetšeenia pealinnas Groznõis toimus eile protestiaktsioon terrorismi vastu.
Tšetšeenia pealinnas Groznõis toimus eile protestiaktsioon terrorismi vastu. Foto: SCANPIX

Groznõis pandi põlema inimõiguste organisatsiooni büroo, kuna aktivistid kritiseerisid Tšetšeenia liidri Ramzan Kadõrovi üleskutset karistada islamimässuliste süütegude eest nende perekonnaliikmeid.

Harvade Tšetšeenias tegutsevate inimõigusorganisatsioonide hulka kuuluva Joint Mobile Groupi büroo pandi põlema laupäeva õhtul, teatas selle juht Igor Kaljapin Facebookis.

«Joint Mobile Groupi büroo Groznõis põleb. Ükski meie töötaja kannatada ei ole saanud,» kirjutas ta.

Kaljapin lisas, et enne süütamist püüdsid kaks relvastatud meest organisatsiooni ruumidesse tungida ja aktiviste jälitati.

Tšetšeenias on pärast Kadõrovi üleskutset karistada islamimässuliste sugulasi süüdatud mitu elumaja.

Kadõrov on ähvardanud kollektiivse karistusega võitlejate perekondi, kes korraldasid 4. detsembril Groznõis rünnaku, milles hukkus 24 inimest, nende seas 14 julgeolekutöötajat.

Inimõigusorganisatsioonid on Tšetšeenia liidri avaldust teravalt kritiseerinud.

"Kuritegudes kahtlustatavate sugulaste karistamine on rahvusvahelise õiguse räige rikkumine. Kollektiivset karistamist ei ole võimalik kuidagi õigustada,» ütles Amnesty Euroopa osakonna direktor John Dalhuisen avalduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles