Piiskop Soone jõulurahukõnes: sõjateated segavad harmoonilist elu

, Jõgevamaa ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülemaalise jõulurahu välja kuulutamine Jõgeval. Kõneleb piiskop Einar Soone.
Ülemaalise jõulurahu välja kuulutamine Jõgeval. Kõneleb piiskop Einar Soone. Foto: Marge Tasur

Pühapäeval Jõgeval traditsioonilisel ülemaalise jõulurahu väljakuulutamisel pühadeaja väärtustest kõnelenud evangeelse luterliku kiriku piiskop Einar Soone peatus paratamatult ka maailma pingekolletel.

Piiskop märkis oma kõnes, et jõuluaja märksõnadeks on rahu, rõõm, perekond, vaikus, mõtisklus, endasse süüvimine, üllatuse valmistamine. «Kõik me vajame üksteisemõistmist, vajame kellegi toetavat kätt ja sõna,» ütles ta.

«Maailm meie ümber muutub kiiresti ja meie arusaamine maailmast koos sellega. Ärevad teated sõjast, terrorismist ja pingekolletest segavad inimeste vahelist harmoonilist elu. Me vajame turvatunnet, et meilgi ei tuleks taluda sarnaseid olukordi,» toonitas Soone.

Kolmanda advendiküünla süütasid riigikogu esimees Eiki Nestor, Jõgeva linnavolikogu esimees Margus Kask ja linnapea Aare Olgo.

Heategevust ja abistamist rõhutas ka Jõgeva linnavolikogu esimees Margus Kask. «Kolmanda advendi küünal on rahusõnumiga. Tänane maailm on aga selline, et mitte igal pool pole võimalik seista rahulikult jõulukuuse all,» kõneles ta. Ühtlasi väljendas ta oma heameelt, et ka Jõgeva elanikud on abistanud inimesi, kes kannatanud sõdade ja pingekollete tõttu. Näiteks Süüria põgenikke. Jõgeval tegutseb ka toidupank, kuhu on panustanud paljud inimesed, lausus ta.

Riigikogu esimees Eiriki Nestor kutsus oma pöördumises jõuluvanale kirja kirjutama ja paluma, et ta nii Jõgevale kui ka kogu Eestisse lund saadaks.

Külmapealinnaks kutsutaval Jõgeval üle-eestilise jõulurahu väljakuulutamise idee pakkus välja linna omaaegne meer ja praegune maavanem Viktor Svjatõšev. Toonane EELK peapiiskop Andres Põder oli ettepanekuga kohe nõus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles