Õnneliku lõpuga lugu: narvalane sai isaõigused

Irina Tokareva
, venekeelse Postimehe reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kahe kuu eest kirjutasime noorest Narva isast, kes oli sattunud keerulisse olukorda: ligemale kaks aastat kasvatas mees oma lihast last, ilma et tal oleks selleks olnud vähimatki õigust, sest ametlikult peeti lapse isaks täiesti võõrast isikut.

Meenutagem seda lugu: noor narvalane Aleksandr tutvus Tallinna neiuga, nad hakkasid koos elama, neiu jäi rasedaks. Alles siis selgus, et Aleksandri sõbratar on ametlikult abielus inimesega, kes on ammu ta elust ja Eestistki kadunud.

Lahutada mehest neiu ei saanud, sest oli veidi varem tunnistatud teovõimetuks ja Põhja-Tallinna valitsuse eestkostel. Õigeaegselt sündinud terve poiss jäi seepärast ametlikult orvuks: ema on teovõimetu, ema ametlik abikaasa, kes pandi sünnitunnistusel automaatselt kirja isana, teadmata kus. Tegelikult oli aga väikemehel olemas armastav pere, kes oli igati valmis tema eest hoolitsema: lihane isa ning vanaema-vanaisa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles