Kartuli-verikäkivorm
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maitsemeeled on millegi üllatusliku ootel? Proovi Ragne Värki pühademaigulist verikäkivormi.
Verikäki-toorjuustuvorm
- 450 g verikäkki
- 6 keedetud peeti, koorituna
- 5 keedetud kartulit
- 2 muna
- 1 dl piima
- 200 g toasooja köögitoorjuustu
- 1 tl tilli ja murulaugu hakitud segu
- 200 g créme fraiche’d
- 100 g riivitud juustu
- soola
Viiluta verikäkk ja prae pannil õlis mõlemalt poolt kergelt läbi. Viiluta peedid ja kartulid. Vahusta omavahel munad, piim ja sool. Sega toorjuustu sisse hakitud tilli-murulaugusegu. Määri ahjuvorm võiga. Lao vormi kihiti keedetud kartuliviilud, toorjuustusegu, verikäkiviilud, créme fraiche, peediviilud, toorjuustusegu, verikäkiviilud, créme fraiche ja keedetud kartuliviilud. Vala üle muna-piimaseguga ning raputa peale riivitud juust. Küpseta ahjus 180 kraadi juures 30 minutit ja seejärel veel 20 minutit fooliumkatte all.