Politseinike vormiriided läbisid uuenduskuuri

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänavu suve hakul asus politsei- ja piirivalveamet (PPA) töötama välja uut vormiriietust. Üldise rahanappuse ja koondamislaine taustal võib tunduda rõivastusele nii suure tähelepanu pööramine kummaline, kuid meeles tasub pidada sedagi, et korrakaitsjate vormi uuendati viimati ligi 14 aastat tagasi.

PPA vormikandjate seas korraldatud küsitlusest selgus, et paljude arvates pole praegu kasutusel olev vormiriietus mugav ja selle materjal pole kehale mõnus. Uuelt vormiriietuselt oodati eelkõige just mugavust, tänapäevaseid materjale, funktsionaalust ja praktilisust.

Eile tutvustatigi uue vormirõiva näidist, mis on mitmekihiline ja valmistatud nüüdisaegsetest materjalidest. Eeskujuks on võetud Rootsi ja Soome politsei vormid. «Meil pole mõtet jalgratast leiutama hakata, kui teised on vead, katsetused ja täiendused ära teinud,» ütles vormiarenduse töörühma juht Ilona Laido.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles