Sydney tänavatele lisatakse politseipatrulle

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sydney politseinikud
Sydney politseinikud Foto: SCANPIX

Austraalia suurimas linnas Sydneys tuuakse jõuludeks ja aastavahetuseks tänavatele rohkem politseipatrulle.

New South Walesi osariigi politsei teatas, et tänavatel tagab korda varasemast sadu politseinikke rohkem, edastab mtv.fi.

Korrakaitsjaid näeb enim tähtsates avalikes kohtades, ühistranspordi sõlmpunktides ja spordivõistlustel.

Austraalia politseijuhid langetasid otsuse Sydney lisapatrullide kohta pärast esmaspäeval toimunud pantvangidraamat.

Sydney kesklinnas Martin Place´is asuvas Lindti kohvikus võttis relvastatud isik, kelleks osutus Man Haron Monis, pantvangi suure hulga inimesi. Politsei piiras kohvikut 16 tundi ning siis tegi hoonele tormijooksu, mille käigus hukkus kolm inimest ning kuus inimest sai vigastada.

Kohviku aknal oli näha ka musta värvi lippu, millel oli araabiakeelne tekst. Selle tõttu saadi aru, et tegemist võib olla moslemi ja islamistiga. Asjatundjad lükkasid ümber, et inimesi pantvangi võtnu võib olla seotud Islamiriigiga.

Sydney politsei teatel ei ole samasuguse juhtumi tekke tõenäosus kuigi suur, kuid elanike turvalisuse huvides tõstetakse patrullide arvu.

«Oleme näinud, mis nägu on Martin Place´i külastavad ning seal elavad ja töötavad inimesed. Õhus on tunda hirmu,» sõnas Sydney politsei esindaja Michael Fuller.

Ta lisas, et pärast kohviku pantvangidraamat on aset leidnud etnilisest ja rassistlikust vihast tingitud kuritegusid, kuid neid oli minimaalselt.

Moslemid seevastu on saanud suure toetuse osaliseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles