Kindlustus ei saa asendada politseid

Mart Jesse
, Eesti kindlustusseltside liidu juhatuse esimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Jesse
Mart Jesse Foto: Peeter Langovits / Postimees

21. NOVEMBRI SAKALAS soovitas politsei kasutada varaste vastu kindlustust. Nimelt on sagenenud vargused, mis jäävad lahendamata sel põhjusel, et politsei ei jõua nendega tegelda. Põhjuseks on ressursipuudus, mis pärsib «väikeste asjadega» tegelemist ning viib põhirõhu elu ja tervise vastu suunatud kuritegudele. Et riigi abile ei saa loota, soovitab politsei end varaste vastu kindlustada.

Samal ajal on riigiaparaadis esile kerkinud mõte, et politseil ei pruugiks kõigi liiklusõnnetuste sündmuskohale minna – vastutuseküsimuse lahendamine jäägu enamikul juhtudel kindlustusseltside hooleks. Selle mõtte järgi võiks kohale minna vaid siis, kui teel on veri. Taustaks jällegi politsei rahastamise küsimus.

Kui politseil ressursse napib, peab ta ju eelisjärjekorras tegelema ühiskondlikult tähtsamate küsimustega. Samamoodi peaks olema riiklikul tasemel: tuleks vaadata, kuidas on mõistlik ühiskondlikke kulutusi teha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles