Xavi: soovin Guardiola kombel Barcelona peatreeneriks saada

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Xavi Hernandez
Xavi Hernandez Foto: SCANPIX

Barcelona jalgpalliklubi poolkaitsja Xavi Hernandez tunnistas, et näeb end tulevikus Josep Guardiola kombel klubi treenerina juhendamas.

Xavi asendas Guardiolat väljakul 1999. aastal, kui viimane põlvevigastuse tõttu jalgpallisaapad varna riputas, nüüd aga hakkab tema enda karjäär lõppema. «Loodetavasti suudan Guardiola jälgedes käia. On selge, et minu päevad mängijana on peagi loetud. Seda ütleb mulle keha, sest mul on juba raskusi taastumisega ja pean alatasa kaaluma, kui palju võin pingutada. Minus pole enam teravust, et iga kolme päeva tagant mängida,» vahendab Eurosport Xavi sõnu.

Guardiola edu korrata on Xavil siiski ülimalt raske, sest 2008. aastal Barcelona tüüri juurde asunud kogenematu peatreener võitis klubiga nelja aasta jooksul kolm liigatiitlit ja lisas sellele kaks Meistrite liiga võitu. Praegu juhendab Guardiola Saksamaa valitsevat meistrit ja tänavust tabelijuhti Müncheni Bayernit.

Pärast suure pettumuse valmistanud suvist MMi loobus Xavi Hispaania koondise esindamisest, olles kodumaa eest pidanud 133 mängu ja löönud 12 väravat. 34-aastane Xavi on võitnud Barcelonaga seitse liigatiitlit, kaks Hispaania karikat ja kolm Meistrite liiga karikat, koondisega tulnud aga maailmameistriks ja kahekordseks Euroopa meistriks, rääkimata tervest hulgast väiksematest auhindadest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles