Riik annab Tallinna trammiliinide rekonstrueerimiseks üle 4 miljoni euro lisaraha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tramm Viru ringil.
Tramm Viru ringil. Foto: Sander Ilvest

Tallinna trammiliinide rekonstrueerimistööd läksid oodatust kallimaks ning  keskkonnaministeerium suunab Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondist eelmisest rahastamisperioodist vabanenud vahendite arvelt veel lisaks 4,1 miljonit eurot. Tervikuna on riik Tallinna trammiliikluse uuendamisse investeerinud juba üle 70 miljoni euro.

«Moodne ja säästlik tehnoloogia aitab luua paremat elukeskkonda, millest võidavad korraga inimesed ja loodus. Kuna mõned projektid on osutunud esialgu kavandatust odavamaks ja vabanenud on lisavõimalusi, on meil võimalik Tallinna trammiliikluse parandamiseks veelgi panustada,» kommenteeris keskkonnaminister Mati Raidma.

Tänu 3. ja 4. trammiliini uuendamisele saavad Tallinnas sõitma hakata uued keskkonnasõbralikud trammid, tänu millele väheneb trammide sõidust tekkiv vibratsioon ja müra ning CO2 heide.

Projekt on osa eesmärgist tuua kõik Tallinna trammiliinid eelmisest sajandist kaasaega ning pikendada trammiliin lennujaamani. Rekonstrueerimistööde käigus uuendatakse täielikult 11 km rööbasteid, vahetatakse välja ligi 30 km kontaktvõrgu õhuliine ning uuendatakse trammipeatuste ooteplatvormid. Trammitaristu uuendamise tööd algasid 2014. aasta suvel ning lõppevad järgmise aasta augustis. Projekti esimese osa käigus korrastati Pärnu maanteel olev trammitee, teises osas saavad korda Lasnamäel Majaka tänava trammiteed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles