Sergei Metlev: sisserändaja poja teine vaatus

Sergei Metlev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Metlev.
Sergei Metlev. Foto: Peeter Langovits

Haridusminister Jevgeni Ossinovski on veendunud, et Andrei Ivanov peab saama Eesti kodakondsuse eriteenete eest. Õhus on sisserändaja poja etenduse teine vaatus.

Olen kuulnud Ivanovi loomingust palju head ja huvitavat. Tema raamatutes peegeldub äärmiselt keeruline identiteet, mis ütleb «ei» nõukamõtlemisele ning jääb kahtlevale seisukohale praeguse Venemaa suhtes. Samas ei ütle ta kindlat «jah» sõna Eesti identiteedile, jäädes kusagile selle kolmnurga keskele hõljuma. Intellektuaalselt hästi põnev.

Ivanov on saanud hea kirjanikuna tunnustust Eestis ja Venemaal. Kuid miks peaks Eesti valitsus iga hinna eest andma kodakondsuse inimesele, kes ütles ühes suures intervjuus järgmist: «Mind rahuldab täiesti hall pass, kui selline on kord olemas. (…) Hall pass – see on mittekodaniku pass. Citizenship – unidentified. Kust veel võiks sellise vaimustava dokumendi hankida? See vastab suurepäraselt minu hingeseisundile.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles