Tadžikistanist leiti vanglapõgenike hüljatud sõidukid

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vangla.
Vangla. Foto: SCANPIX

Tadžikistani idaosas Ramiti mäekurust leiti neli hüljatud sõidukit, mida vangid oletatavasti kasutasid põgenemisel.

Dušanbe ühest kinnipidamisasutusest põgenes ööl vastu eilset 25 eriti ohtlikku kurjategijat, kokku sai surma vähemalt viis valvurit, vahendas ITAR-TASS.

Siseministeeriumi oletuse järgi pöördusid põgenikud tagasi Tavildarini rajooni, kust suur osa neist ka pärit on. Rajooni administratsiooni kinnitusel on olukord praegu rahulik.

Agentuur Avesta tsiteerib jõustruktuuride allikat, kelle oletusel võisid põgenikud jaguneda väiksematesse gruppidesse.

Ametliku versiooni järgi ründasid kinnipeetud valvureid, võtsid neilt ära relvad ja põgenesid ärandatud sõidukitega. Hukkus 5-6 valvurit, põgenike seas ohvreid pole.

Meedia andmetel istusid illegaalsetesse relvastatud rühmitustesse kuulunud mehed kinni riigipöörde ettevalmistamise pärast. Nendele määratud vangistused jäid 10 ja 30 aasta vahemikku.

Tadžikistani sõjavägi viidi kõrgendatud valmisolekusse, riik pöördus põgenike tabamiseks abipalvega ka Venemaa ja Afganistani poole, kuna seltskonnas on ka nende riikide kodanikke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles