Barokiaja muusika pakub üllatuse Eurovisiooni lauluvõistluse kuulajaile

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks soliste kontserdil on Pirjo Püvi.
Üks soliste kontserdil on Pirjo Püvi. Foto: Kristjan Teedema

Kümnendat aastat tegutsev kontserdiagentuur Corelli Music toob jõulumuusika festivali «Kirikupühad Maarjamaal» raames ühe kontserdi 28. detsembril Tartu Jaani kirikusse. Sama kontsert, milles leidub üllatus ka eurolauluvõistluse kuulajaile, on 29. detsembril Tallinna Jaani kirikus.

Corelli Musicu kunstilise juhi Mail Sildose sõnul saab seekord kirikuvõlvide all nautida prantsuse barokiajastu suurmeistri Marc-Antoine Charpentier’ kaunikõlalist loomingut. «Tema tuntuima teose «Te Deum» avaosast on tänapäeval saanud Eurovisiooni lauluvõistluse tunnusmeloodia, nüüd saab teost kuulda tervikuna,» märkis Mail Sildos.

Ettekandele tuleb ka Charpentier’ Kontsert H 545 ja «Messe de Minuit pour Noël» («Kesköömissa jõuludeks»). Vahetekstid missa osadele on Raul Talmar valinud Henrik Visnapuu luulest.

Esinevad solistid Pirjo Püvi (sopran) ja Arete Teemets (sopran), Ka Bo Chan (kontratenor), Valter Soosalu (tenor), Uku Joller (bass-bariton), segakoor K.O.O.R. (dirigent Raul Talmar) ja Corelli barokkorkester ajastu pillidel.

Prantsuse barokkmuusika suurvormide kava juhatab noor dirigent Martin Sildos, kes oktoobri algul tõi koos rahvusvahelise trupiga Vanemuises esiettekandele Andrew Lloyd Webberi «Ooperifantoomi». Ta töötab Vanemuise koosseisulise dirigendina ning on Tallinna ülikooli sümfooniaorkestri peadirigent ja üks asutajaid.

«Tartu Jaani kirik on vaieldamatult parim koht Eestis barokiaja suurvormide ettekandmiseks,» märkis Mail Sildos. «Neid kontserte ootab nii kirikurahvas, Tartu publik kui ka muusikud.»

Kontsert pühapäeval Tartu ja esmaspäeval Tallinna Jaani kirikus algab kell 19.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles