Anastassia Kovalenko teeb Eesti motospordis ajalugu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anastassia Kovalenko.
Anastassia Kovalenko. Foto: Galina Deinega

Eesti aasta parim naismotosportlane Anastassia Kovalenko on Eesti motospordi ajaloos esimene naisringrajasõitja, kes hakkab Eestit esindama rahvusvahelisel tasemel. Anastassia osutuks valituks prestiižsesse World Superbike’i raames toimuvasse sarja – European Junior Cup, kus toimub 8 etappi erinevatel Euroopa radadel. 

Sellest aastast avatakse eraldi naisteklass, kuhu võetakse kuni 10 naist ning nüüdsest saavad naissõitjad korraga punkte koguda nii naiste- kui ka üldarvestuses. 

«Väga suur au on osutuda valituks niivõrd mainekasse sarja. Kandideerisid sõitjad üle terve maailma, mistõttu arvasin, et minu šansid pole kuigivõrd suured. Usun, et kaasa aitas minu osalemine aasta tagasi Rahvusvahelise Mootorrattaföderatsiooni poolt naissõitjatele korraldatud treeninglaagris. Juba siis õnnestus korraldajatele sõidustiiliga silma jääda ning laagris arutleti spordi populariseerimise üle naiste seas, kuna see on ka üks rahvusvahelise föderatsiooni eesmärkidest,» sõnas Kovalenko Eesti Mootorrattaspordi Föderatsiooni pressiteate vahendusel.

«Kindlasti saab hooaeg olema keeruline, kuna rajad on minu jaoks uued, samuti sarja poolt ettevalmistatud Honda mootorratas. Konkurents on igal aastal seal väga tihe ja sõitjad kiired. Antud sarjas mängib olulist osa meisterlikkus, kuna kõik sõidavad täpselt samadel tingimustel – kõigil sõitjatel on sama ratas, samad rehvid ning ka rehvide kogus on sama. Õnneks on mulle siiani toeks Kallio Racing tiim, kus mulle vahel jagab õpetusi ka MotoGP sõitja Mika Kallio,» lisas Kovalenko.

«Suurt lisaväärtust pakub asjaolu, et minuga koos jätkab sarjas sõitmist Hannes Soomer, kellel on kogemust varasematest aastatest ja minu arvates on see suur edasiminek Eesti ringrajaspordi jaoks, et nüüdseks rahvusvahelisel tasemel hakkab Eestit esindama kaks sõitjat. Suur tänu siinkohal Andres Hallile ja Auto24ringile kui põhitoetajale,» sõnas Kovalenko.

«Lisaks sõitudele Euroopa sarjas püüan osa võtta ka Eesti ja Soome meistrivõistlustest, kuna Kallio Racing pikendas minuga lepingut järgmiseks hooajaks. Praegu ma ei julge veel püstitada suuri eesmärke – põhiline on õppida, saada uusi kogemusi, koguda hoogu veel rohkem juurde – siis tulevad ka tulemused», ütles Kovalenko. 

Lõppenud hooajal tuli Kovalenko Rookie 600 klassi Eesti karikavõitjaks ja pärjati Eesti parima naismotosportlase tiitliga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles