Sony Pictures esitas Põhja-Koreast tehtud komöödiafilmi internetis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«The Interview».
«The Interview». Foto: SCANPIX

Kompanii Sony Pictures esitas oma viimastel päevadel suurt kõneainet tekitanud Põhja-Korea ainelise komöödiafilmi «Inervjuu» («The Interview») kolmapäeval internetis.

«Me valisime esmalt digitaalse levitamise, et jõuda esimesel päeval võimalikult paljude inimesteni, ning me jätkame partnerite ja platvormide otsimist, et laiendada levikut,» ütles Sony Picturesi juht Michael Lynton avalduses.

Film tehti laenutamiseks kättesaadavaks kolmapäeva pärastlõunal mitme digitaalplatvormi, teiste seas Google Play, YouTube Movies, Microsofti Xbox Video ja eraldi Sony veebikülje kaudu.

"Intervjuu» räägib Põhja-Korea diktaatori Kim Jong-uni mõrvamise plaanist. Kompanii sai enne plaanitud esilinastust ähvardusi.

Sony ja sõltumatud kinod saavutasid kolmapäeval kokkuleppe, et esilinastus korraldatakse neljapäeval rohkem kui 300 kohas.

Kolm suurimat kinoketti aga on vaikinud sestpeale, kui otsustasid mitte näidata filmi, mis pidi esimesel jõulupühal esilinastuma kuni 3000 ekraanil.

Valge Maja kõneisik Eric Schultz ütles, et president Barack Obama tervitas teadet «Intervjuu» esilinastuste toimumisest.

«Nii nagu president reedel selgelt ütles, me ei ela riigis, kus välismaine diktaator võib alustada tsensuuri kehtestamist USAs. Tänaste teadetega võivad inimesed nüüd teha ise oma valiku filmi suhtes, ja nii peabki see olema,» sõnas Schultz.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles