Idavirulane maksis libapolitseinikest kelmidele 20 000 eurot

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ida-Virumaal tegutsevad kelmid, kes kehastuvad libapolitseinikeks ja küsivad probleemide lahendamiseks raha. Fotolavastus.
Ida-Virumaal tegutsevad kelmid, kes kehastuvad libapolitseinikeks ja küsivad probleemide lahendamiseks raha. Fotolavastus. Foto: Ülla Tamm / Valgamaalane

Ida prefektuuri juhtimiskeskus sai eilse päeva jooksul teateid ligi kümnest juhtumist, mis sarnanevad tuttava libapolitseinike petuskeemiga, ühe juhtumi puhul maksis inimene kelmidele 20 000 eurot.

Teiste juhtumite puhul hakkasid inimesed kahtlema kelmi jutus ja kõne lõpetati.

Ida prefektuuri operatiivjuht Valdo Arula sõnul on petuskeem endine, kus vene keelt kõnelev mees helistab lauatelefonile ja annab teada lähedase poolt põhjustatud liiklusõnnetusest.

«Seejärel nõutakse kriminaalmenetlusest hoidumiseks või kannatanule maksmiseks ohvrilt kohe suuremat summat sularaha. Helistaja võib öelda, et on politseinik või hoopiski advokaat,» ütles Arula.

Operatiivjuht lisas, et kui keegi sellise jutuga pöördub, siis tuleks võimalusel fikseerida sissetuleva kõne number, edastada info koheselt politsei lühinumbrile 110 ja kindlasti tuleks keelduda igasuguse raha maksmisest. 

Politsei soovitab selgitada petuskeemi eakatele sugulastele ja tuttavatele ning rääkida, kuidas sellise juhtumi puhul tuleks käituda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles