Paljudel lastel käis jõuluvana esimest korda

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõuluvana tekitab lastest põnevust.
Jõuluvana tekitab lastest põnevust. Foto: Kristjan Teedema

Paljud turva- ja asenduskodudes elavad lapsed kohtusid sel aastal esimest korda jõuluvanaga, kes täitis nende jõulusoovid.

Üks väike poiss sai jõuluvanalt kallurauto, mis röövis huvi nii toidu kui ka ringmängude vastu. Pisike poiss puges autoga hoopis diivani taha.

Tõsine kalamees Ander oli uhke oma õngeridva üle, sest sellega võib end lausa jõe või järve äärde unustada. «Nii vägeva spinninguga saan tegeleda laheda hobiga ja õhtul kala pannile panna. Hing on rahul ja kõht täis!» lausus ta.

Tatjana oli üliõnnelik kingipakist leitud käekella üle. Ta pani selle kohe ka randmele ja tõmbas pluusivarruka demonstratiivselt küünarnukini, et kell kõigile näha oleks.

Reneed hämmastas tema kingituse suurus. Pakis oli rooliga kelk, mida Renee hoolimata nigelast ilmast kohe õue katsetama tormas.

Toakaaslased Kristo ja Anton said legoklotsid, mille nad oma toa vaibale laiali laotasid ning õhtu otsa ei kostnud poiste toas piuksugi.

Kaarlile tõi jõuluvana aga nii suure auto, et selle peal sai lausa istuda. Seal veetiski põnn kogu oma õhtu. Isegi jõuluõhtusööki sõi poiss oma autol istudes.

Kõigi perekodude jõulupeod polnud aga tavapäraselt tubased. Tilsi lastekodu võttis jõuluõhtul ette ühise reisi Nõiariiki. Tilsi lastekodule olid need viimased jõulud ühises majas. Järgmise aasta keskel saavad Tilsi lapsed endale peremajad ja mitu noort saab hakata iseseisvalt elama.

Kingitused said lapsed tänu projektile Jõulusoovide puu. Kuuendat aastat koguti projekti käigus kokku laste jõulusoovid ja riputati need aadressil www.heategevusfond.ee/joulupuu paikevale jõulupuule. Jõulupuult sai valida lapse jõulusoovi ja annetada selle soovi täitmiseks kingiraha. Tehtud annetuste eest soetas SEB Heategevusfond jõulusoovide nimekirjas olevad kingitused. Iga lapse soov oli isiklik ja kõikide laste kingitused komplekteeriti individuaalselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles