Kesklinn järjest popim: pea 58 000 elanikku, enamik neist noored

Tallinncity.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna südalinn. Pildil Oleviste kiriku tornist. Toompea.
Tallinna südalinn. Pildil Oleviste kiriku tornist. Toompea. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tallinna linnasüdamesse kolib elama järjest rohkem rahvast: aasta algusest on Tallinna kesklinna lisandunud 2141 elanikku. 1. detsembril oli kesklinna elanikuks registreerunuid juba 57 891.

Tallinna kesklinna vanema Alar Nääme hinnangul on linnaosa elanike arvu pidev kasv tingitud siinsetest positiivsetest urbanistlikest arengutest.

«Siinne keskkond on eriti meeltmööda aktiivse eluviisiga noortele, millest omakorda tuleneb ka kõrge loomulik iive. Kesklinnas elamine on mugav sest kõik vajalik asub kodust jalutuskäigu kaugusel. Kesklinna populaarsus vaid kasvab ja arvestades mitmeid perspektiivikaid arendusprojekte ning linnakeskmele lisaväärtust tõotavat Tallinna trammiliikluse kaasajastamist, võib elanike arvu kasv lähiajal veelgi hoogustuda,» leidis Nääme.  

Tallinnas tervikuna on 11 kuuga lisandunud 4786 elanikku. Seisuga 1. detsember 2014 elas pealinnas alaliselt 434 685 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles