Selgusid Neitsi Maali nominendid

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Lendurid koduteel» on täis fantaasiat ja erootikat.
«Lendurid koduteel» on täis fantaasiat ja erootikat. Foto: Kaader filmist

Eesti Filmiajakirjanike Ühing (EFÜ) kuulutab 6. jaanuaril kl 15 kinos Sõprus pidulikult välja Aasta Filmi, mida pärjatakse rahalise auhinna ning Neitsi Maali pronkskujuga. 

EFÜ annab välja preemia parimale filmiajakirjanikule ning tunnustab Eesti kinodesse jõudnud levifilme. Filmiajakirjanike Ühingu liikmed esitasid auhinnale kokku 12 kodumaist filmi erinevatest žanritest. Pingerea alusel kujunes välja viis nominenti. Neitsi Maalile kandideerivad (tähestiku järjekorras):

  • «Kirsitubakas», mängufilm. Režissöörid Andres ja Katrin Maimik, produtsent Anneli Lepp, tootja Kuukulgur
  • «Lendurid koduteel», lühianimatsioon. Režissöörid Priit ja Olga Pärn, produtsendid Kalev Tamm ja Julie Roy, tootja Eesti Joonisfilm
  • «Maastik mitme kuuga», mängufilm. Režissöör Jaan Toomik, produtsent Ivo Felt, tootja Allfilm
  • «Ma ei tule tagasi» mängufilm. Režissöör Ilmar Raag, produtsendid Riina Sildos, Sergei Seljanov, Aleksi Bardi, Oleg Silvanovitš ja Viktorija Šamlikašvili, tootjad Amrion, STV Film Company, Helsinki-Filmi, Belarusfilm ja Kasahhfilm.
  • «Risttuules», mängufilm. Režissöör Martti Helde, produtsent Pille Rünk, tootja Allfilm
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles