Aastakokkuvõte: Pirita rõõmustab lasterohkuse üle

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Beebi.
Beebi. Foto: SCANPIX

Pirita linnaosavanema Tõnis Mölder sõnul tuleks alustada kõige olulisemast - Pirital on jätkuvalt kõrge iive. «Aastaga on ilmavalgust näinud ligi 200 uut piritalast ning elanike arv kasvanud 500 inimese võrra,» rääkis Mölder.

«Numbrid näitavad, et Pirita on jätkuvalt turvalisim, noorim ning rohelisim linnaosa ning eks just hea keskkonna pärast meie linnaosa inimestele atraktiivne ongi. Elanike kasv tähendab ka panustamist lastesse,» rääkis Mölder.

«Möödunud aastal sai linnaosa esimesed moodullasteaiarühmad, mis kenasti toimivad ja millega ollakse rahul. See annab julgust lasteaiakohtade järjekorra leevendamisel seda võimalust kasutada. Valmis sai ka kaua oodatud Merivälja kooli täismõõtmetes spordisaal, mis pakub sportimisvõimalusi nii õpilastele kui ka ümberkaudsetele elanikele, samuti kultuuriürituste külastamise võimalust. Järgmisel aastal saab lõpule Merivälja Kooli kolmeosaline juurdeehitusprojekt. Lisaks andis Tallinna Volikogu rohelise tule ka koolikorralduse ümbermuutmiseks. Merivälja algkoolist saab põhikool ning keskmise astme koolikohtade nappus linnaosas saab lahenduse,» vahendas Mölder.

Olulise tunnustuse - rahvusvahelise ökomärgistuse sinilipu - sai suvel Pirita rand. «See näitab, et meie rand on puhas ning vastab rohkem kui 30 erinevale kriteeriumile. Sinilippu taotleme ka uuel aastal ning soovime rannas pakutavate teenuste kvaliteeti veelgi tõsta,» vahendas Mölder.

Mölderi sõnul peaks siis, kui kõik sujub plaanipäraselt, peale 10 aastast kaalumist ning uurimist lõpule jõudma  ka uue haldushoone ehitamine. «Pirita Linnaosa Valitsus peaks saama 2015. aasta keskpaigas oma kodanikke teenindada juba uutes ning sobivamates ruumides. Praegune haldushoone peaks saama uue ilme ning tänu sellele lisandub linnaosasse juurde nii teenindus- kui ka kaubanduspindasid. Osade kaubanduspindade küsimus kuulub aga nii rõõmude kui murede valdkonda,» nentis Mölder, vihjates diskussioonile uue Maxima kaupluse rajamise üle.

«Peale suuremat poliitilist tralli Maxima ümber on hulgaliselt kodanikke minu poole pöördunud ning öelnud, et tegemist on õige asjaga. Piritale on vaja uut kaubanduspinda ning 2015. aasta toob selles küsimuses kindlasti rohkem selgust, » teatas Mölder.

Linnaosa murekohaks on linnaosavanema sõnul aga jätkuvalt liiklusturvalisus. «Sellel aastal sai turvalisemaks muudetud just koolide ja lasteaedade ümbruskaudsed tänavad (Kalmuse, Võsa, Kõivu). Järgmisel aastal vaatame veelgi hoolsamalt üle asumite sisese liikluse,» rääkis ta.

Mölderi sõnul käib aktiivne võitlus ka parklate ja metsaaluste reostajatega. «Avatud sai Pärnamäe jäätmejaam, mis peaks nii ümbruskaudsete kui ka linnaosa elanike vajadused rahuldama. Kes aga teed jäätmejaama ei leia, siis rikkujate korrale kutsumiseks oleme linnaosasse paigaldanud suurematesse reostuskohtadesse valvekaamerad ning need on oma eesmärki kenasti ka täitnud.»

Uueks murekohaks on Mölderi sõnul parkimisprobleemid suurtes kortermajade piirkondades - Padrikul ja Kase tänaval. «Koostöös transpordiametiga oleme üritanud Padriku piirkonna parkimismuresid lahendada ning uue tolmuvaba katte sai ka elanikke käsutusse antud parkla. Kase tänava piirkonna mured peaksid lahenema tänava rekonstrueerimisega, mille projekti tarbeks on Tallinna linna 2015. aasta eelarvest raha ette nähtud. Ajutise lahendusena oleme koostööd teinud Sisekaitseakadeemiaga, kes on kodanike soovidele vastu tulnud ning andnud kasutada oma maa-ala autode parkimiseks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles