Vaata, kuidas südametunnistuse piinadeta kasututest jõulukinkidest vabaneda

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui saadud jõulukink kasutust ei leia, võib keegi teine temast suurt rõõmu saada.
Kui saadud jõulukink kasutust ei leia, võib keegi teine temast suurt rõõmu saada. Foto: SCANPIX

Kui jõuludeaegses kingihoos juhtus, et said asja, millele sul endal või su pereliikmetel kasutust ei ole, on terve rida võimalusi, kuidas sellele uus elu anda.

Selleks, et kasutud kingid keskkonda ei koormaks ja kõige õigema omaniku leiaksid, on arengukoostöö ümarlaud pannud kokku nimekirja kohtadest, kuhu asju viies võivad nad kellelegi tõelise kingituse teha.

Riided, jalanõud ja mänguasjad saab viia Humanasse

Humana poed asuvad lisaks Tallinnale ka Pärnus, Tartus, Narvas, Kuressaares, Võrus, Haapsalus, Viljandis ja Kohtla-Järvel. Lisaks taaskasutusele osaleb sinna asjade viija ka suuremas heateos – kogu müügist saadud tulu suunatakse ülemaailmsete heategevusprojektide läbi viimiseks.

Uuskasutuskeskusesse saab viia kõiki kasutuskõlblikke asju

Keskusesse viidud asjad leiavad prügimäe asemel tee uutesse kodudesse. Uuskasutuskeskuste eesmärk on jõuda olukorrani, kus kõik Eesti inimesed peavad (vähemalt osalist) uuskasutamist oma igapäevaasjade ostmisel ja kasutamisel loomulikuks.

Mõnda sinule südamelähedasse taaskasutuspoodi

Sellised poed on näiteks Aarete Laegas Tallinnas, Taaskasutuskeskus Tartus, Saagu Valgus Raplas.

Tallinnas kogub asju Tallinna Puuetega Inimeste Koda

mõni šokolaad või saadud kink kasutust ei leia, võta nendega ühendust (ivica.magi@gmail.com) ja vii asjad abivajajale. Koda kingib need asjad edasi vaesuses elavatele puuetega inimeste peredele.

Kui tead veel mõnda kohta üle Eesti, mille kaudu kasutatud asjad uue omaniku leiavad, saad sellest märku anda ja lisa lugeda arengukoostöö ümarlaua Facebooki kampaania «Võidab see, kellel on jõulude ajal kõige vähem stressi» lehel oleva loo kommentaaridesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles