Kesklinna eluolu ilmestasid aasta jooksul kirevad kultuurisündmused

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanalinna päevad - Teatripäev. Vanalinn oli täis teatrit ja tsirkust.
Vanalinna päevad - Teatripäev. Vanalinn oli täis teatrit ja tsirkust. Foto: Viktor Burkivski

Kesklinna linnaosavalitsuse jaoks oli mööduv aasta tegus. Senine linnaosavanem Mihhail Korb asus suvel tööle riigikogus, tema asemele tuli endine Valga aselinnapea Alar Nääme. Kesklinna eluolu ilmestab linnaosavanema sõnul kirev kultuurielu.

Linnaosavanema Alar Nääme sõnul on Tallinna ja isegi terve Eesti üheks visiitkaardiks saanud vanalinna päevad, mis kandsid sel aastal alapealkirja «Elavad tänavad» ning hoolimata jahedast ilmast jätkus festivali melu nii vanalinna tänavaile kui ka kaugemale. Vanalinnas toimuvad ka paljud teised kultuurisündmused, nagu näiteks keskaja päevad, «Ava lava, Tallinn!» ja jõuluturg.

Eelmisel aastal alustatud pargimuusikasari laienes sel aastal Toompargist Kadrioru parki ja sai nimeks Kesklinna Suvemuusika. Seetõttu oli linnaelanikel ja -külalistel võimalik nautida suvistel nädalavahetustel tasuta heal tasemel Eesti muusikat.

Linnaosavanema sõnul kujunes eriti toredaks sel aastal juba kolmandat korda toimunud Kesklinna sügislaat, mis seekord leidis aset Tornide väljakul – kunagi Näituse väljaku nime kandnud laadaplatsil.

Kesklinnas oli aasta jooksul mitmesuguseid ehitustöid. Kevadel jõudsid lõpule mitu kuud toimunud Patkuli vaateplatvormi avariiremonditööd, mille käigus laoti uuesti üles tugimüür, paigaldati uus kivisillutis ja metallpiire. Suvel rekonstrueeriti Pärnu maanteed ja trammiteed, jooksvalt korrastatakse ka kvartali-siseseid tänavaid. Veel sel aastal avatakse esimene osa uuenenud Politseiaiast.

Linnaosavanem kiidab koostööd linnaelanike ja ettevõtjatega. «Kindlasti väärib äramärkimist Kesklinna Valitsuse ja linnaelanike koostöö. Palju teemasid arutasime läbi asumiseltsidega ja kohalike ettevõtjatega koostöös sündis uus idee – ettevõtjate jõuluallee, kus ettevõtjate abiga toodi rohkem jõuluvalgust kesklinna ning valgustati Rävala puiestee püramiidjalakad,» sõnas Nääme

Käesoleva aasta lõpetab Kesklinna linnaosavalitsus suurüritusega Vabaduse platsil, kus aastavahetuse meelelahutajaiks on ansamblid East 17 ja Shanon, keskööl algab 7,5-minutiline ilutulestik. Pidu on kõigile tasuta. Kesklinna Valitsus ootab rohket osavõttu ning palub klaastaara ja isiklik pürotehnika koju jätta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles