Stubb: nüüd vajame sisu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ELi välispoliitikajuht Frederica Mogherini koos Soome peaministri Alexander Stubbiga.
ELi välispoliitikajuht Frederica Mogherini koos Soome peaministri Alexander Stubbiga. Foto: SCANPIX

Soome peaministri Alexander Stubbi sõnul on poliitika vaid üks osa tervikust, mis paneb Soome liikuma. Muudatus saab alguse igast soomlasest eraldi.

Valitsusjuht usub, et ettevõtetes toimuvad läbirääkimised töökohtade vähendamisest ja inimeste mure oma tuleviku pärast on teemaks paljudes peredes, vahendas yle.fi.

«Meie, soomlased, oleme võimete tipus siis, kui ajad on rasked. Soome on oma südikusega keerulistest olukordadest alati välja tulnud. Nüüd me seda südikust vajamegi. Seda soomlastele igiomast iseloomukindlust, mis sunnib meid keerulistel hetkedel senisest enam pingutama,» ütles Stubb uusaastatervituses.

Ta meenutas 1990ndate raskeid majandussurutise aastaid ehk lama, mil soomlased said hästi hakkama. Stubb on veendunud, et soomlased tulevad raskest olukorrast välja ka nüüd.  

«Poliitikas domineerivad järgmisel kevadel üldvalimised. Soomlased on teeninud ära selged põhjendused igale lubadusele. Nende teostamine võib osutuda väga keeruliseks,» rääkis peaminister.

Ta loodab, et uus valitsuskoalitsioon suudab langetada ühtseid ning keerulisi otsuseid.  

Soome parlamendivalimised toimuvad 19. aprillil 2015.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles