Lugeja küsib: kuidas toimub elatise nõudmine, kui lapse isa on Soome kodanik?

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahakott
Rahakott Foto: Aivar Aotäht / Sakala

«Sooviks küsida - kui lapse isa on Soome kodanik, kuidas toimub lapse elatisraha nõudmine ja kui suur see võiks olla? Kas võib saada alimendid tagantjärgi ja kui kaua aega võtab kogu protsess? Lapse isa on ehitusfirma omanik,» kirjutab lugeja Naine24 «Küsi nõu» rubriigis.

Vastab Õigusbüroo Puurits & Partnerid ning MTÜ Ühendus Isade Eest jurist Hanna Kivirand

Kahjuks ei selgu teie kirjeldusest, kus elate teie ja kus elab lapse isa. Kui nii teie, laps ja lapse isa elate Eestis, tuleks pöörduda Eesti kohtusse - kohtumenetluse algatamiseks peaksite esitama kohtule vastava hagiavalduse. Kui aga elate lapsega Soomes ja ka lapse isa elab Soomes, peaksite pöörduma elatise väljamõistmiseks Soome kohtu poole.

Kui te elate lapsega Eestis, aga lapse isa elab Soomes, võib pöörduda nii lapse isa elukohajärgsesse kohtusse ehk siis Soome kohtusse kui ka lapse elukohajärgsesse kohtusse ehk Eesti kohtusse. Rohkem informatsiooni elatise taotlemise kohta välisriigis elavalt vanemalt leiate siit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles