Vaata, millised näitlejad tõid 2014. aastal stuudiotele enim raha sisse

Kadri Hansalu
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jennifer Lawrence
Jennifer Lawrence Foto: Reuters / Scanpix

Forbes liitis staarnäitlejate kaupa kokku filmide tänavuse tulu ning reastas vastavalt sellele 2014. aastal filmitööstusele enim raha teeninud näitlejad.

Enim teeninud näitlejaks osutus Jennifer Lawrence, kelle filmid Mockingjay ja X-Men: Days of Future Past on teeninud tänaseks juba 1,4 miljardit dollarit. See summa võib veel suureneda, kuna Mockingjay jookseb veel kinodes.

Teisele kohale jõudis Chris Pratt, kes teenis filmistuudiotele 1,2 miljardit dollarit filmidega Guardians of the Galaxy ja The Lego Movie. Kolmanda koha sai Scarlett Johansson, kelle filmid Captain America: The Winter Soldier, Lucy ja Under the Skin tõid sisse 1,18 miljardit dollarit.

Järgmiseks on Mark Wahlberg, kes teenis kogu tulu ühe filmiga – Transformers. Viiendaks jäi Chris Evans, kelle suurem osa tulust tuli samuti Captain America filmist, aga lisandus ka film Snowpiercer.

Forbes arvutas välja ka näitlejad, kelle palkamine oli kõige kasulikum. Selle edetabeli võitis Emma Stone, kelle puhul Forbes hindab, et iga tema palgadollari kohta teenisid stuudiod 61,45 dollarit. Kõige ülemakstum näitleja on Forbesi hinnangul aga teist aastat järjest Adam Sandler, kelle iga palgadollari kohta teenisid stuudiod vaid 3,20 dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles