Vanaprouad teenivad pensionilisa kojameestena

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ilmataat üllatas täna soojakraadidega, mis tegid kõnniteed libedaks ja lögaseks. Tallinncity käis uurimas, kuidas võitlevad kojamehed Kalamajas libedusega. Kojameesteks osutusid valdavalt vanemad prouad, tegime ühega neist juttu. Vaata videost!

Volta tänaval oleva maja kojamehe Eda Antoni sõnul roogib ta maja eest lund ligikaudu tund aega, kuid jää korral tuleb arvestada pikema ajaga. «Linna tänavad on sageli libedad, lumi ja jää on koristamata kindlate majade juures,» kirub ta lohakaid kojamehi.

Proua Eda Anton oli üks väheseid, kes nõustus filmimisega, kuid kojamehed, kellega täna rääkisime, olid kõik väärikamas eas. Sageli mainiti, et kojameheks olek on üks võimalusi väiksele pensionile natuke lisa saada ja lahedamalt ära elada. Teiseks põhjuseks, miks sellist kontimurdvat tööd tehakse, oli see, et lume rookimine on üks võimalusi ennast liigutada ja tervislikumalt elada.

«Kõige suurem mure on libedusega vanainimestel, nemad kipuvad tihti kukkuma, kui ise nii vanaks saate, siis saate aru. Minule on kojamehe töö selline paras, konti see ei murra,» ütles proua Anton.

Hommikul kella 9 ajal postiringi alustanud Natalja sõnul oli täna postikäruga liigelda keeruline, sest tänavad on üldiselt koristamata ning probleeme valmistab ka vesi, mis pole tänavatelt ära voolanud. «Mõned kojamehed mõtlevad inimeste peale ja koristavad varahommikul, tõusevad isegi enne kirjakandjaid, paraku paljud seda ei tee,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles