Klitško: Porošenko pakkus mulle asepresidendi kohta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiievi linnapea Vitali Klitško koos abikaasa Nataliaga 6. detsembril 2014 Berliinis toimunud heategevusüritusel.
Kiievi linnapea Vitali Klitško koos abikaasa Nataliaga 6. detsembril 2014 Berliinis toimunud heategevusüritusel. Foto: Steffi Loos/AP

Kiievi linnapea Vitali Klitško rääkis Austria ajalehele Die Presse antud intervjuus, et Ukraina president Petro Porošeno pakkus talle hiljuti asepresidendi kohta, kuid ta keeldus.

«Loobusin hiljuti president Porošenko pakkumisest saada tema asepresidendiks. Ma ei taha lahkuda Kiievi linnapea ametikohalt,» rääkis Klitško.

Oma sõnul ei taha ta vahetada linnapea ametikohta mingi teisega. Lisaks tunnustas ta, et meeri töö on keerulisem kui olla maailmameister poksis. «Võitlemine korruptsiooniga vana süsteemi vastu ja reformide eest ulatub kaugemale kui 12 raundi poksis. Minu n-ö ring on nüüd teistsugune, aga vaenlased on praegu märkimisväärselt tugevamad. Mina olen jäänud endiseks. Minu deviisiks jääb «Ilma võitluseta ei võida»,» rääkis ta.    

Ukraina uudisteportaal 112.ua, mis samuti uudist refereerib, peab vajalikuks tõdeda, et Ukraina seadusandluses pole asepresidendi ametikohta ette nähtud.

Oktoobri lõpus ütles Klitško, et ta ei lähe ülemraadasse saadikuks, soovides jätkata Kiievi linnapeana.

Klitško valiti Ukraina pealinna meeriks mullu juunis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles