Vald annab tules pere kaotanutele korteri

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laekvere vallas Rohu külas asuvas majas puhkes 1. jaanuaril tulekahju, milles hukkusid ema ja kaks last.
Laekvere vallas Rohu külas asuvas majas puhkes 1. jaanuaril tulekahju, milles hukkusid ema ja kaks last. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Eile hukkus Rohu külas majapõlengus ema koos kahe väikelapsega. Pääsenud pojale ja tema isale annab Laekvere vald määramata ajaks ühetoalise keskküttega korteri. 

Laekvere vald andis pojale ja isale määramata ajaks keskküttega majas ühetoalise korteri, mida pereisa tööandja sisustada aitab. Hetkel taastub 3. klassis õppiv poeg tädi juures, pereisa elab aga ämma ja äia juures.

Laekvere valla sotsiaalkonsultant Silvi Sirelpuu ütles Postimehele, et väga paljud inimesed on talle helistanud ja perele abi pakkunud. «Inimesed on hästi heasüdamlikud ja kaasamõtlevad. Kogu rahasummat aga praegu ei oska öelda, kõik on väga värske,» ütles Sirelpuu, kes oli just kriisinõustajaga pere juurest tulnud.

Esialgsetel andmetel võis tulekahju alguse saada küünlast. Puidust majas ei olnud tulekahju toimumise ajal elektrit, sest arved olid maksmata.  Pere elektrivõlg oli detsembri alguses umbes 500-eurone, kuu keskpaigaks oli sellest pool makstud. 

«Kuulsime detsembri alguses küla pealt, et selline asi on neil juhtunud. Võtsin pereisaga ühendust, et kuidas neid asju lahendama hakata,» kirjeldas Sirelpuu.

Tema sõnul tahavad inimesed  oma probleemidega alati ise toime tulla ning ei kipu oma murest ametnikega rääkima. «Kui olete mures, hädas või üksinda, siis tulge ja rääkige,» paneb ta kõikidele inimestele südamele, kes sarnaste probleemidega silmitsi seisavad.

Trükiviga takistas toetuse jõudmist kannatanuteni

Lisaks pereisa isiklikule pangakontonumbrile liigub ajakirjanduses ja sotsiaalmeedias info ka Muuga Maanaisteseltsi Eha kohta, mis samuti perele toetust kogub. Seltsi eestkõneleja Ilma Lausvee ütles Postimehele, et inimesteni jõudis algselt väär info, milles oli nende seltsi nimi valesti kirjutatud ning seetõttu ei jõudnud raha nendeni. «Maanaisteselts on üks sõna,» selgitas ta ja lisas, et sellist nime on selts kandnud juba aastast 1929.

Lausvee ütles, et mitmed murelikud inimesed helistasid talle eile ja kurtsid, et isa ja poja toetuseks saadetud rahasumma on tagasi kantud. Muuga Maanaisteseltsi Eha eestkõneleja sõnul on kella 13 seisuga pere toetuseks laekunud nende pangakontole 1588,4 eurot. Väär info on nüüdseks parandatud. Isa pangakontole kogunud toetussumma on teadmata. 

Muuga Maanaisteseltsi Eha pangakonto number on EE431010220225761224.

Pereisa Kalju Kubjase pangakonto number on EE231700017002435912.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles