Majandusteadlased 31 riigist arutavad Tartus kriisi mõjusid

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Masu.
Masu. Foto: Ants Liigus

Täna Tartus alanud esinduslikul teaduskonverentsil «Comparing Responses to Global Instability» võtavad 130 teadlast maailma eri paigust vaatluse alla majanduskriisi olemuse ja mõjud.


Laupäevani vältava kokkusaamise korraldaja, Tartu Ülikooli välismajanduse vanemteaduri Tiia Vissaku sõnul on praegusel ajal on väga oluline uurida, kuidas erinevad riigid ja ettevõtted on majanduskriisiga toime tulnud, millised strateegiad on osutunud edukamaks ja millised vähem edukaks.

«Kuna  majandus on tsükliline, ei jää see kriis viimaseks ning praegusest kriisist õppimine aitab järgmistega paremini toime tulla,» ütles Vissak pressiesindaja vahendusel.

Lisaks majanduskriisi ja selle mõjude aruteludele peetakse konverentsil ka ettekandeid erinevate riikide arenguteedest, tööjõuturust, innovatsioonist ja rahvusvahelistumisest.

Tartusse saabus teadlasi 31 riigist, teiste seas Lõuna-Koreast, Jaapanist, Nepaalist, Kasahstanist, Austraaliast, Lõuna-Aafrika Vabariigist, Nigeeriast ja USAst.

Konverentsi peaesinejad on Sorbonne'i Ülikooli (Prantsusmaa) emeriitprofessor Vladimir Andreff ning Adelaide' Ülikooli (Austraalia) professor Richard Pomfret.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles