Avalik kiri Lääne-Virumaalt valitud riigikogu saadikutele

, pensionär
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valdu Toomla.
Valdu Toomla. Foto: Arvet Mägi

Käesoleva aasta alguses võttis riigikogu vastu pikalt menetletud ja rahva hulgas õigustatud lootust-ootust tekitanud ­1. juulist jõustunud korrakaitseseaduse muudatuse.

Üks punkt (nüüd juba ajaloo prügikasti saadetud) selles lubas avalikus kohas alkoholi tarbida. Tagajärjeks oli aga see, et osa seaduse paragrahvist ja joovastavatest jookidest julgust saanud rahva parematest poegadest-tütardest lehvitas politseipatrulli poole viinapudeliga ning veel ülemeelikumad ja sõbralikumad kodanikud üritasid politseiametnikke õlale patsutada või suisa oma musi pakkuda. Täielik idüll kunagise rahva lemmiku J.M.K.E. ühe populaarse laulu teemal.

Loomulikult oli nendel, kellele selline liberaaldemokraatlik seadus ei meeldinud, võimalus pöörduda kõrvaltänavasse või muul moel “veidi” ülemeelikute tegelastega kohtumisest hoiduda. Eesti vabariigi seadusandliku organi ennatlik ootus, et meie ühiskond on küps selleks, et keegi avalikus kohas teisi inimesi oma käitumisega ei häiri, sai tugeva hoobi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles