Margus Allikmaa: vajame miljardit!

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Rahvusringhäälingu uue hooaja tutvustamine ERRi tulevase hoone krundil.
Eesti Rahvusringhäälingu uue hooaja tutvustamine ERRi tulevase hoone krundil. Foto: Artur Sadovski

Igav liiv ja tühi väli… Just selline pilt avanes publikule, kes saabus neljapäeval ERRi uue hooaja tutvustamisele.


Sündmus korraldati krundil aadressiga Tuisu 21, mille liivapinnale oli püstitatud valge telk. Telgis kõneles rahvusringhäälingu juht Margus Allikmaa: «Usun ja loodan, et juba aasta pärast käib siin rahvusringhäälingu uue maja ehitus.»

Esialgu andsid tulevasest hoonest märku vaid selle kontuure märkivad liiva löödud torujupid. See, kas aasta pärast siin tõesti ehitusmehed sagivad, sõltub nüüd riigikogu ja valitsuse tahtest.

«Kui 2006. aastal seaduseandja rahvustelevisiooni ja –raadio ühendas, siis öeldi väga selgelt: «Toimetage, mehed! Tehke, ja tehke ruttu valmis!» Ühendamisel on mõte siis, kui kaks organisatsiooni saavad olema ühe katuse all. Meie oleme valmis ja nüüd peavad valitsus ja riigikogu tegema selle teise sammu,» nentis ringhäälingujuht.

«Headel aastatel seisis meie investeeringute real 60, isegi 69 miljonit krooni. Täna on seal 30 miljonit,» jätkas Allikmaa. «Kui see seis taastatakse ja meie investeeringureal on taas 60 miljonit, nii nagu see oli, siis on kõik probleemid lahendatud ja me hakkame ehitama!»

«Oleme praeguseks investeerinud peaaegu 50 miljonit krooni ning projekt ja detailplaneering on valmis. Hea peremees nii ei käitu, et jätab sellise asja vedelema, seega tuleb alustatu lõpule viia,» ütles Allikmaa. «Võiks ju lasta fantaasial vabalt lennata ja teha kahe või kolme miljardi kroonine maja, aga me oleme öelnud, et üle ühe miljardi me ei taha kulutada. Eelarved ja prognoosid näitavad, et miljardiga on võimalik luua täiesti kaasaegne tele, raadio ja interneti tootmise keskkond.» Miljard krooni on 64 miljonit eurot.

«Loomulikult on oht, et majanduse kasvades paisuvad ka ehitushinnad. Eks me lootsime, et  kasutame seda head hetke ära, kus ehitushinnad on võimalikult maas,» viitas Allikmaa mullusele ja tänavusele majanduslangusele.

«Mida madalamad on ehitushinnad, seda paremal tasemel saaksime maja sisustada. Peame leppima sellega, et ehitushinnad tõusevad. Nüüd ongi küsimus selles, kes enne jõuab: kas meie lepingusse või ehitushinnad taas buumiaja tasemeni küünivad. Minu arusaamist mööda iga kuu olukord muutub ja teatud kiirustamine on põhjendatud.»

«Unistuste kuupäev võiks olla näiteks hooaja avamine 30. augustil 2014. aastal,» kirjeldas Allikmaa sündmuste ideaalkäiku. Sel laupäevaõhtul võiks Marko Reikopi sõnade järgi eetris kõlada Margus Saare tervitus: «Tere õhtust ERRi uuest majast!» Kas see nii läheb, sõltub järgnevate aastate riigieelarve koostajatest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles