Elektrijaama tööõnnetuses sai viga kaheksa inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna pärastlõunal juhtus Ida-Virumaal asuva ja Eesti Energiale kuuluva Auvere elektrijaama ehitusel tööõnnetus, kus sai raskelt viga kaheksa inimest.

«Veidi enne kella 14 toimus Auvere elektrijaama ehitusel avarii tuhaärastussüsteemis, mille tagajärjel paiskus süsteemist välja suurem kogus tuhka,» selgitas Eesti Energia pressiesindaja Eliis Vennik. Sündmuskohal käivad päästetööd.

«Kannatada said tööülesandeid täitnud Eesti Energia Tehnoloogiatööstuse, Narva elektrijaamade ning teiste alltöövõtjate töötajad. Kiirabile anti üle 8 inimest,» sõnas Vennik. Elektrijaama ehitusobjektile registreerunud töötajate nimekiri on üle kontrollitud, kadunuks jäänuid ei ole.

«Häirekeskus sai info õnnetuse kohta kell 13.56,» ütles Ida päästekeskuse pressiesindaja Helen Tammets.

Kell 16.13 ütles Narva haigla EMO valvearst dr Shevel, et nende haiglasse on toodud kaheksa inimest, kellel on põletushaavad ja hingamisteede kahjustused. Neist kolm viibisid väga raskes seisundis intensiivravis ja viis traumapunktis.

Kell 17.37 täpsustas Eesti Energia õnnetuse asjaolusid, märkides, et tuhk, millega õnnetuses kannatada saanud kokku puutusid, oli seisnud punkris juba mitu päeva ning oli jahtunud. «Kuumast tuhast ükski töötaja põletushaavu ei saanud, peamiselt olid tervisekahjud seotud tuha sissehingamisega,» sõnas energiaettevõtte pressiesindaja.

Kell 18.20 ütles Narva haigla erakorralise meditsiini kliiniku juhataja Pille Letjuka, et kannatanute seisund on suhteliselt stabiilne. «Kui ma enne meie anestesioloogidega rääkisin, tegelesid nad parajasti patsientide hingamisteede puhastamise ja loputamisega, et keemilised jäägid välja saaksid viidud.»

Viimastel andmetel viibib praegu kolm inimest kunstlikus koomas. Neid jälgitakse ja neile tehakse tursevastast ravi. «Hoiame [patsiente kunstlikus koomas] nii lühidalt, kui saab,» ütles haigla juhataja.

Letjuka sõnul hingasid töötajad sisse tuhka, mis ei ole lihtsalt puutuhk, vaid milles on ka keemiline komponent. «See põhjustab hingamisteedes keemilist söövitust, mis võib omakorda põhjustada turset,» selgitas ta.

Ülejäänud viiel patsiendil on kergemad kahjustused. Osa patsientidest viibib juba traumatoloogia osakonnas. Letjuka lisas, et ilmselt jäetakse nad kõik jälgimisele, sest see tuhas sisalduv keemiline komponent võib hingamisteedes turseid tekitada ka alles hiljem.

Haigla juhataja sõnul viiakse patsiendid vajaduse korral teise haiglasse. Kõik oleneb nende seisundist. «Kui see vajadus tekib, siis kindlasti viime. Seda vajadust hinnatakse kogu aeg,» kinnitas ta.

Talle ei meenu, et varem oleks haiglasse korraga mitu nii raskete hingamisteede vaevustega patsienti sattunud.

Kohapeal lahendasid olukorda elektrijaama enda päästekomando, Narva, Narva-Jõesuu ja Sillamäe päästemeeskonnad.

Auvere uue elektrijaama ehituse peatöövõtja on Alstomi konsortsium ning see aasta on planeeritud jaama töölepanekuks. Jaam on kavas Eesti Energiale üle anda selle aasta lõpuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles