Nõmmel on tänavu oodata mitmeid teetöid

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teetööd.
Teetööd. Foto: Eeva Kaun / Postimees

Nõmmel valmivad tänavu mitu eelmisel aastal alustatud objekti. Neist olulisimaks peab Nõmme linnaosavanem Tiit Terik Hiiu tänava rekonstrueerimist, mis jõuab lõpule eeloleval suvel.

Suurematest teetöödest on Nõmmel kavas käesoleval aastal alustada Valdeku tänava remondiga Männiku tee ja Vabaduse puiestee vahelises lõigus. Tööde käigus rajatakse sadeveekanalisatsioon, ehitatakse kõnniteed ning vahetatakse välja sõidutee asfaltkate. Samuti plaanitakse alustada Pärnu maantee rekonstrueerimistöödega Järve Selveri ja Kõrge tänava vahelises lõigus. Tööde käigus rajatakse uus kergliiklustee ja vahetatakse välja sõidutee asfaltkate. Suvel jõuab lõpule Hiiu tänava rekonstrueerimine.

Kevadise heakorrakuu ajal viib linnaosa juba 12. aastat järjest elanikelt tasuta ära mahalangenud puulehti ja -okkaid. Tegemist on suurima ja kulukaima kevadise heakorraaktsiooniga, mida linnaosa elanikele pakub ning sellest on viimastel aastatel osa võtnud peaaegu kõik Nõmme kinnistud. Igalt kinnistult viiakse tasuta ära kuni kümme kotti lehti ja okkaid.

Heakorrakuu ajal rajatakse Hiiu asumisse Kitsarööpa tee, mööda kunagist raudteetammi kulgeva kergliiklustee ametlik nimi, äärde kirsipuude allee. Mai alguseks saab valmis ka mullu sügisel alanud Trepi tänava trepi remont.

Jaanuari kuu jooksul toimuvad Valdeku 13 asuva sauna-spordihoone teisel korrusel väikesed ümberehitustööd ning peatselt tuleb sinna spordisõprade tarbeks jõusaal.

Nõmmel toimuvate kultuuri- ja spordiürituste puhul jätkatakse iga-aastast traditsiooni. Pidulikumad kontserdid toimuvad 24. veebruaril Eesti Vabariigi aastapäeval, 20. augustil taasiseseisvumispäeval, 12. novembril Nõmmele linnaõiguste andmise aastapäeval ning 26. detsembril teisel jõulupühal.

Traditsiooniliselt on mai lõpus linnaosa kevadpäevad. Tänavu toimub Nõmme Kevad 22.-24. maini. Sel aastal tähistab Nõmme kultuurikeskus oma 70. tegevusaastat ning juubeliaastast lähtuvalt toimub kindlasti ka seal palju põnevat. Koostöös Kaitseliidu Nõmme malevkonnaga tähistatakse 22. märtsil Nõmme vapi ja lipu päeva.

Linnaosavalitsuse ja AS-i SWECO Projekt koostöös toimub kevadel ja sügisel pikkade traditsioonidega rahvaspordiüritus Rabajooks. 83. Rabajooks toimub 26. aprillil ja 84. Rabajooks 11. oktoobril. Võrreldes teiste jooksuüritustega on Rabajooksu eripäraks kindlasti see, et osalemine on kõigile liikumisharrastajatele tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles