CES 2015 - Sony nutitelerites hakkab elama Android

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sony üliõhuke nutiteler
Sony üliõhuke nutiteler Foto: Sony

Sony esitles CES 2015 messil Bravia teleriseeria uusi 4K telereid, mille teeb nutikaks Google'i operatsioonisüsteem Android. Seeriasse kuulub 12 telerit, neist üks pole paksem, kui keskmine nutitelefon. 

«Uhiuus ja võimas Sony 4K protsessor X1 muudab uskumatult selgeks ükskõik millise sisu: 4K, kõrg-, standardlahutuse ning isegi madala eraldusvõimega veebivideod,» kuulutab Sony oma pressiteates. «4K pildikvaliteet on võimalik tänu võimsale X1 kiibile, mis tagab suurema selguse, erksad värvid ja suure kontrasti, olenemata sisendist ja sellest, mida te vaatate. Selleks et tagada hämmastav 4K detailide rohkus, analüüsitakse nutikalt iga allikmaterjali. Nii SD kui ka HD mastaabitakse hoolikalt 4K kvaliteedile ligilähedaseks. Igasugune sisu tuuakse teieni peene värvide ja tekstuuride mänguna. Selleks et luua säravaid heledaid osi ja sügavat musta, vähendatakse pildimüra ja suurendatakse dünaamiliselt kontrasti.»

Androidi kasutusele võtmine on igati tervitatav, sest seni on riistavaraliselt suurepäraste telerite nutipool olnud kohmakas, aeglane ja mitte eriti kasutajasõbralik. Paremate lahenduste järgi vaatavad ringi ka teised suured tootjad: LG ostis oma nutitelerite tarvis ära WebOSi. Samsung aga kasutab oma uues tooteseerias firma enda poolt arendatud mobiiltelefonide tarkvara Tizen.

Uued BRAVIA 4K seeria ja Sony täiskõrglahutusega telerid on Eestis saadaval alates 2015. aasta veebruarist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles