Töömehed otsisid pilkases pimeduses paaniliselt väljapääsu

Anneli Ammas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Auvere õnnetuses halvava hirmu ja paanika üle elanud ning silmakahjustusi saanud treial Stepan tundis end eile Narva haigla traumaosakonnas juba enam-vähem hästi ja loodab lähipäevil haiglast koju pääseda.
Auvere õnnetuses halvava hirmu ja paanika üle elanud ning silmakahjustusi saanud treial Stepan tundis end eile Narva haigla traumaosakonnas juba enam-vähem hästi ja loodab lähipäevil haiglast koju pääseda. Foto: Liis Treimann

Enamik kaheksast Auvere elektrijaama õnnetuses kannatanust on juba paranemas füüsilistest vigastustest, kuid nad on teisipäeval juhtunust veel šokis. Kolme tõsiseid hingamisteede ja kopsukahjustusi saanud kannatanut hoiavad Narva haigla arstid endiselt kunstlikus koomas.

««Jookske!» hüüdis keegi, ja järgmisel hetkel vajus ruum täis halli tahma, nii et ei näinud enam midagi, isegi kätt mitte, kui selle nina ette tõstsin,» kirjeldas Auvere elektrijaama ehitusel treialina töötanud Stepan. «Sattusin paanikasse ja karjusin «Aidake!» ning hakkasin mälu järgi trepi poole liikuma.»

Umbes elumaja kolmanda korruse kõrgusel töötanud Stepan leidis trepi üles ja hakkas kottpimedas seda mööda laskuma, aga põrandale jõudes sai aru, et hoone allossa koguneva tahmalaama sees ta väljapääsu ei leia.

«See oli kõige kohutavam hetk, karjusin uuesti «Aidake!» ja hakkasin tagasi üles ronima – teades, et üleval on veel üks uks, millest võiks õnnestuda välja pääseda,» meenutas eile Narva haigla traumatoloogiaosakonnas kosunud Stepan oma hirmu. «Teadsin, et mahutid on tahma täis, et seal on mitu tonni tahma.»

Stepaniga koos oli tema ülemus, kes oli sel objektil vaid paar päeva töötanud. Koos jõudsid mehed käsikaudu ukseni, said selle lahti ja pääsesid tuletõrjetrepi platvormile värske õhu kätte. Alt ronisid neile vastu mehed, kes nad mõlemad alla kandsid. Kui kaua selleks kõigeks aega kulus, ei suuda mees hinnata – kõik toimus mõne minuti jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles