Mustjala elanikud protestivad meretuulepargi vastu

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuulikud Pakri poolsaarel.
Tuulikud Pakri poolsaarel. Foto: Küllike Rooväli

Mustjala valla Panga küla elanikud on vastu tuulepargile, mida plaanitakse rajada Hiiumaa ja Saaremaa vahelistele aladele. Kogutud on ligi 50 allkirja ja need on edastatud ka vallavalitsusele, kus ollakse samuti tuulepargi rajamise vastu.

Panga külavanem Maie Kauber ütles Saarte Häälele, et allkirja andsid nii Panga küla püsielanikud kui ka need, kelle juured on Panga külas ja kes külastavad kodukanti peamiselt suviti.

Allkirja andnud tunnevad muret selle üle, et tuuleparki plaanitakse kohta, kus on head kalapüügipaigad. Samuti kardetakse turistide arvu vähenemist. «Meil käivad siin ju turistid, aga mis nad siis siia enam tulevad. Nad ei tule ju tuuleparki vaatama,» sõnas Kauber.

Mustjala vallavanem Kalle Kolter ütles, et küsimust arutatakse jaanuaris volikogus. Kolter, kes on samuti tuulepargi vastu, märkis, et ametlikult ei ole ükski riigiasutus vallavalitsust tuulepargi rajamise plaanidest teavitanud.

Juunikuus arutati tuulepargi rajamise küsimust ka Leisi vallavolikogus, kus otsustati, et nõusolekut Soela väina tuulepargi ehitamiseks ei anta.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi avalike suhete osakonna juhataja Rasmus Ruuda sõnas, et tuulepargi hoonestusloa algatamise ettevalmistav menetlus on praegu pooleli. Hoonestusloa taotluse esitas suurärimees Endel Siffi ettevõte Baltic Blue Energy OÜ 2013. aastal. Ruuda selgitas, et tuuleparkide rajamiseks sobivad maa-alad määratakse kindlaks maakonnaplaneeringu koostamise käigus.

Endel Siff on varem meediale öelnud seoses Leisi valla vastuseisuga tuulepargile, et valla seisukohaga arvestatakse, kuid samas püütakse omavalitsusele selgitada, millist kasu võivad nad tuulepargist saada.

Tuulepargi koguvõimus ulatuks 2000 megavatini ja tuulegeneraatoreid oleks seal kokku umbes 300. Tuulepark on plaanitud ühendada Eesti elektrisüsteemiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles