Karikaturist Corinne Rey oli sunnitud terroristid Charlie Hebdo toimetusse lubama

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Corinne Rey
Corinne Rey Foto: everyjoe.com

Eile tegid relvastatud äärmuslased rünnaku Prantsusmaal Pariisis asuva satiiriväljaande Charlie Hebdo toimetusele, kus tapsid 12 inimest.

Charlie Hebdo karikaturist Corinne Rey oli sunnitud äärmuslased hoonesse lubama, kuna need ähvardasid teda ja ta väikest tütart, kirjutab Yahoo News.

Naine oli toimetusse just tagasi saabunud koos lasteaiast ära toodud tütrega, kui sattus relvastatud isikutega silmitsi.

«Olin just saabunud koos lapsega hoonesse, kui sattusin kokku kahe relvastatud isikuga. Nad tahtsid hoone ülemistele korrustele jõuda. Oma ja lapse elu pärast kartes avasin turvakoodi kasutades ukse,» meenutas Rey.

Kunstnikunime Coco kasutav karikaturist peitus koos tütrega oma laua alla, kui relvastatud isikud toimetuses tule avasid.  Ta nägi, kuidas kaks ta kolleegi George Wolinski ja Jean Cabut hukkusid.

Rey sõnul rääkisid ründajad prantsuse keeles.

Karikaturist lisas, et kuigi tema ja ta tütar jäid rünnakus ellu, jäävad neile psühholoogilised armid kogu eluks.

Charlie Hebdo on aastate jooksul avaldanud palju islamit ja prohvet Muhamedi pilavaid karikatuure.

Charlie Hebdo toimetust rünnati ka 2011. aastal pärast seda, kui väljaanne avaldas esilehel pilapildi prohvetist.

Charile Hebdo avaldas aasta hiljem veel ühe islamit pilava karikatuuri, mille juures oli tekst «Prantsusmaal ei ole ikka veel korralikku terrorirünnakut toimunud», olles nagu eelviiteks toimunule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles