Riigimehe ja õigusteadlase sünniaastapäeva tähistab konverents

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Uluotsa 110. sünniaastapäeva tähistamisel Rotalia majas osales president Lennart Meri ja eemaldas pidulikult katte Jüri Uluotsa portreelt, mille oli selleks puhuks maalinud Imat Suumann.
Jüri Uluotsa 110. sünniaastapäeva tähistamisel Rotalia majas osales president Lennart Meri ja eemaldas pidulikult katte Jüri Uluotsa portreelt, mille oli selleks puhuks maalinud Imat Suumann. Foto: Ove Maidla

Korporatsioon Rotalia korraldab laupäeval kell 14 konvendihoones (Tähe 3) konverentsi «Üliõpilasest peaministriks!», et tähistada riigimehe, õigusteadlase ja Rotalia ühe asutajaliikme 125. sünniaastapäeva.

Konverentsi avab Tuulikki Uluots korporatsioonist Amicitia ettekandega Jüri Uluotsast, tema elust üldiselt, perekonnast ja saatusest.

Teiste hulgas astub kuulajate ette Eesti Mälu Instituudi vanemteadur Indrek Paavle. Ta esitleb hiljuti ilmunud raamatut Otto Tiefist, kõneleb temaga seonduvast ning ka kokkupuuteist Uluotsaga.

Konverentsi teises pooles peavad ettekande akadeemik Lauri Mälksoo ja Kaitseväe Ühendatud Õppeasutuste professor Kaarel Piirimäe. Konverentsi ametlik osa lõpeb Rotalia emeriitvilistlase Imre Lippingu meenutuste ja märkustega kogemustest USA välisteenistuses diplomaadina töötamisest.

Konverentsist teeb otseülekande Tartu ülikooli televisioon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles