Lugeja küsib: kas alaealine võib omada pipragaasi?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pipragaas.
Pipragaas. Foto: Erik Prozes / Postimees

«Olen alaealine ja ma käin tihti väljas ning minu enda kodu lähedal on palju joodikuid. On olnud juhuseid, kus joodikud on «külgelöönud», jälitanud jne. Seoses sellega tekkis küsimus, kas alaealine võib kasutada pipragaasi? Ja kui ei või, kas siis on teisi enesekaitse vahendeid olemas?» küsib neiu.

Vastav veebikonstaabel Oksana Luik.

Vastavalt relvaseadusele võib gaasirelva omada vähemalt 18-aastane isik (gaasirelv on gaasipihusti, gaasipüstol või gaasirevolver).

Kui kardate käia avalikus kohas, siis võimalusel paluge tuttavat täiskasvanut (sugulane või sõber) tulla Teile vastu ja saata koduni. Ärge hoidke käes kallist telefoni, kuna see võib tähelepanu tõmmata. Võimalusel liikuge avalikus kohas valgel ajal.

Kui isikud, kes kogunevad Teie kodu lähedal, häirivad Teid ja ka teisi elanikke pöörduge oma piirkonna konstaabli poole, kes saab probleemse koha kontrolli alla võtta.

Juhul kui keegi teid jälitab või tekkib ohu olukord kindlasti helistage politseisse lühinumbril 110.

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles