Fotod: Kalamajas valmib uus energiasäästlik elamu

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Niine 6a uus maja
Niine 6a uus maja Foto: Uus Maa

Kalamajas Niine tänav 6A valmib uus enargiasäästlik elamu. Hoone arendajaks on Hepsor OÜ ja ehitustööde peatöövõtjaks Mitt&Perlebach OÜ.

Niine 6A on kolmekorruseline kivimaja, mille fassaadilahenduses kasutatakse piirkonnaga haakuvat puitlaudist ja puidust dekoratiivseid elemente. Hoones on kokku 12 kahe- ja kolmetoalist korterit, lisaks panipaigad, mis asuvad keldrikorrusel.

Maja hoovi rajatakse muruga kaetud õueala, 16 murukividega kaetud parkimiskohta, ühiselt kasutatav puidust terrass ning jalgrattaparkla. Korterites on korteripõhiselt juhitav energiasäästlik soojustagastusega ventilatsioonisüsteem, hoone energiatõhususe klass on B.

Kõige odavam kahe toaline korter maksab 105 000 eurot ja kalleim kolme toaline korter 159 000 eurot. Korterite suurus jääb vahemikku 44,5 - 64,1 ruutmeetrit.

Hoone arhitektiks on arhitektuuribüroo KUU (Joel Kopli, Koit Ojaliiv, Juhan Rohtla). Korterite müüki korraldab Uus Maa Kinnisvarabüroo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles