Ida-Viru hotellid otsivad Vene turistidele asendust

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lätlaste suurenenud huvi silmas pidades otsustas Toila spaahotell üle aastate minna oma boksiga välja veebruaris Riias toimuvale «Balttourile».
Lätlaste suurenenud huvi silmas pidades otsustas Toila spaahotell üle aastate minna oma boksiga välja veebruaris Riias toimuvale «Balttourile». Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Samal ajal kui Vene turistid on ära kukkumas, suureneb Ida-Virumaal Läti külastajate arv, kuigi ei ole kindel, kas nad suudavad täita idanaabritest tühjaks jäänud kohad.

Toila spaahotelli müügijuht Kärt Purga rääkis, et aastavahetusel 29. detsembrist kuni 10. jaanuarini oli maja täitumus umbes viiendiku võrra väiksem kui aasta varem samal ajal, kui spaahotel oli täielikult täitunud, vahendab Põhjarannik.

«Mõned Venemaa kliendid isegi taastasid oma tühistatud broneeringu, kui rubla kurss vahepeal tõusis, aga päris paljudest klientidest jäime siiski ilma,» lisas Purga.

Statistikaameti andmetel hakkas idanaabreid Ida-Virumaal vähemaks jääma alates mullu augustist. Viimane ametlik statistika majutatud turistide kohta pärineb mullu novembrist – selle järgi peatus aasta eelviimasel kuul Ida-Viru majutusettevõtetes 3388 Venemaa turisti, mida oli 20 protsenti vähem kui 2013. aastal samal ajal.

Venelaste kõrval kahanes Ida-Virumaal novembris ka siseturistide ja soomlaste hulk. Ainsana näitasid positiivset trendi lätlaste külastusnumbrid, keda majutus novembris 256 ehk 45 protsenti rohkem kui 2013. aastal samal ajal.

Refereeritud artiklit saab täismahus lugeda Põhjarannikust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles