Jõuluajal sai politsei rohkelt perevägivallaga seotud väljakutseid

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratiivne foto.
Illustratiivne foto. Foto: SCANPIX

Möödunud aastal suurenes lähisuhtevägivallaga seotud väljakutsete arv 14 protsenti, eriti töine oli politsei jaoks jõuluaeg, mil tuli vägivallatsejate kohta 214 teadet.

Politseiameti peadirektor Elmar Vaher kinnitas, et 2014. aasta jooksul tuli 9285 teadet lähisuhtevägivallast. See tähendab keskmiselt 25 teadet päevas (14 protsenti rohkem kui 2013. aastal).  

Vaheri sõnul antakse sellistest intsidentidest lihtsalt politseile rohkem teada ning raskete tagajärgedega perevägivallajuhtumeid on vähem.

Küll aga tõi Vaher välja ühe kurva tendentsi. «Jõuluaeg peaks olema südamerahuaeg, meile tuli 43 teadet (perevägivallajuhtumist - toim.) päevas,» ütles Vaher, kelle sõnul tuli viie päeva jooksul 214 teadet lähisuhtevägivalla kohta.

Kokku alustati mullu koos prokuratuuriga 3200 lähisuhtevägivallaga seotud kriminaalmenetlust.

Vaher tõi välja ka keskmise vägivallatseja profiili 2014. aastal. Ta on keskealine töötu mees, kellel on keskharidus. Ohvriks aga on peamiselt 25-45-aastane naine, kes elab mehega koos. Pahatihti on asjasse segatud ka alkohol – kas vägivallatseja või ohver (või mõlemad) on joobes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles