Kasiinodele antakse aasta hingamisaega

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mänguautomaat..
Mänguautomaat.. Foto: Margus Ansu.

Rahandusministeeriumis valmis seaduse eelnõu, mille eesmärk on lükata edasi 1. jaanuarist 2011 jõustuma pidanud elektroonilise arvestus- ja kontrollisüsteemi rakendumine.

1. jaanuarist 2011 pidid kasiinod rakendama elektroonilise arvestus- ja kontrollisüsteemi, mis ühendab hasartmängukorraldaja mänguautomaate või täiendavaid õnnemänge muu hasartmängu korraldamiseks kasutatava elektroonilise mänguinventariga.

Süsteem peab tagama andmete registreerimise ja salvestamise viisil, mis võimaldab igal hetkel arvutada hasartmängukorraldaja käibe ning mängijatele tehtud väljamaksete protsendi kõikide panuste summast iga mänguautomaadi, süsteemi ühendatud mängulaua ning kaughasartmängu kohta.

Lisaks jookseksid kõik vajalikud andmed otse ka 'maksu- ja tolliametisse ning sestap pole pole vajalik enam täita aruandluskohustust mängude korraldamise kohta.

Eesti Hasartmängude Korraldamise liit pöördus kaebkirjaga rahandusministeeriumi poole, kuna «Eesti eurole üleminekuga kaasneb väga palju tehnilist (ja sisulist) tööd s.h kõik mänguautomaadid tuleb käsitsi ümber seadistada (näitude muutumine) ja testida. Kahe olulise ülesande samaaegne lahendamine on väga keeruline (praktikas võib see osutuda võimatuks).»

Kuna maksuamet argumentidega nõustus, koostas ministeerium eelnõu, millega lükatakse seaduse jõustumine 2012. aasta 1. jaanuariks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles