Karistus ei takista: politsei tabas kolm meest kolmel korral roolist purjuspäi

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roolijoodiku põhjustatud avarii Tallinnas. Illustratiivne foto.
Roolijoodiku põhjustatud avarii Tallinnas. Illustratiivne foto. Foto: Martin Ilustrumm / Reporter.ee

Möödunud aastal jäi politseile vahele 7872 joobes juhti, seejuures oli 3152 inimesel kriminaalne joove, mis on suurem kui 1,5 promilli. 

Politsei- ja piirivalveameti järelevalve büroo komissar Riho Tänak rääkis, et politsei kõrvaldas möödunud aastal liiklusest mitmeid juhte, kel mõõdeti enam kui 3-promilline alkoholijoove.

«Kahjuks on meie teedel liiklemas juhte, kellele ei mõju ka neile juba määratud karistused,» nentis Tänak. Näiteks kolme meesterahvast (vanuses 25, 42 ja 50 aastat) tabati joobes juhtimiselt mullu kolmel korral.

Joobes juhtide puhul kasutatakse ühe mõjutusvahendina ka sõiduvahendi konfiskeerimist ja mullu konfiskeeriti sellistelt juhtidelt prokuratuuri taotlusel kohtu otsusega üle 150 sõiduki.

«Siinkohal märgiks ära mõned murettekitavad näited inimeste käitumisest, kui mõtlemata seatakse ohtu end ja kaasreisijatena lapsi. Näiteks juunis pidas Lääne-Virumaal ühe tähelepaneliku liikleja vihje peale politsei kinni auto, mille roolis oli 26-aastane joobes noormees ning auto tagaistmel lapsed,» tõi Tänak ühe näite.

Detsembris pidas aga Sauel tähelepanelik inimene kinni joobes juhi, kelle autos oli 10aastane laps. Kohale saabunud politseinikud tuvastasid juhil enam kui 1,5-promillise joobe. Sarnane juhtum leidis aset ka mullu augustis, kui joobes ja juhtimisõiguseta mees sõidutas oma 6aastast last.

Korravalvurid kõrvaldasid liiklusest ka Kohtla-Järve liinibussi juhti, kes oli roolis ligi 2-promillise joobega.

Aasta-aastalt on suurenenud liiklejate hulk, kes annavad politseile teada alkoholijoobe kahtlusega juhtidest, takistavad ise juhil sõidu alustamist või teavitavad sellest politseid. Seda võib teha, helistades PPA infoliinile, mis töötab seitse päeva nädalas kl 8-19, või hädaabinumbril 110.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles