Soome metallifirma Multimek laiendab Eestis tootmist

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Multimek OY koduleht.
Multimek OY koduleht. Foto: multimek.fi

Kaks aastat Eesti tegutsenud Soome metallifirma Multimek laiendab Eestis tootmist ning palkab uurde tööjõudu.

Seni Kuusalus asunud Multimek ostis Kehras endise Ruduse 7600 ruutmeetrise tootmishoone ning plaanib juuliks lõplikult uude asukohta kolida. «Tööd alustame Kehras juba paari kuu pärast, kui osa tootmist on üle kolitud,» ütles Multimeki tegevjuht Olavi Hokkanen.

Kolimise põhjus on Hokkaneni sõnul eelkõige soov tootmist laiendada, mis senikasutatud renditud tootmishoones Kuusalus on raskendatud. «Oleme jõudnud sinnamaale, et meil on vaja täiesti oma maja,» ütles ta. «Kehras on kordades rohkem ruumi.»

Uus hoone võimaldab Multimekil ka tootmist Eestis mitmekesistada. «Saame teha täiesti uusi tooteid, palju suuremamõõtmelisi,» ütles Hokkanen.

Suurem tehasehoone ja kasvav tootmismaht tähendavad ka seda, et Multimek peab senisele 30 töötajale lisaks tööjõudu palkama. Kui palju täpselt, ei ole Hokkaneni sõnul veel praegu selge.

Eestis laieneb Multimek aga samal põhjusel, miks mitu teist põhjanaabrite ettevõtetki: madalam tööjõukulu. «Soome konkurentsivõime on ikka täiesti põhjas,» märkis Hokkanen. «Samas, meil on juba üsna pikk kogemus Eesti töömeestega ning nad on professionaalsed ja head.»

Multimek on asutatud 1950ndatel Soome linnas Multias. Ettevõtte põhitegevus on metallitööd: toru- ja lehtmetallist pooltoodete ja erinevate keeviskonstruktsioonide valmistamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles