Vaher: aktiivse kampaania ajal tuleks keelata omavalitsuste reklaamid

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ken-Marti Vaher.
Ken-Marti Vaher. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Riigikogu korruptsioonivastase erikomisjoni esimehe Ken-Marti Vaheri sõnul näitab täna avalikustatud riigikontrolli audit selgelt, et omavalitsustel tuleks keelata aktiivse valimiskampaania perioodil enda reklaamimine.

«Riigikontrolli põhjalik audit toob uuesti ja eriti eredalt esile keskerakondliku Tallinna linnavõimu sigadused. Avaliku vahendi korruptiivne kasutamine ja veel sellises ulatuses on tehtud puust ja punaseks,» ütles Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv Vaher.

Tema sõnul tuleb sellise käitumismustri muutmiseks aktiivse valimiskampaania ajal ehk 40 päeva enne valimisi üheselt keelata avaliku võimu asutustel, sealhulgas omavalitsustel, sääraste reklaamide ostmine ja levitamine.

«Ei maksa ka unustada, et omastamise koosseisuga on prokuratuur menetlemas kriminaalasja selliste Tallinna maksumaksjate raha eest ostetud poliitreklaamide suhtes. Sellest kriminaalasjast on oodata olulist pretsedenti, mis aitaks kaasa lubamatu käitumise vähenemisele,» lausus ta.

Keskerakondlasest linnajuhtide valimisreklaamidega seoses pöördus erakondade rahastamise järelevalve komisjon mullu riigiprokuratuuri poole, kes alustaski 9. juunil kriminaalmenetlust, et kontrollida, kas linnavalitsuse juhtimisülesandeid täitvad ametnikud on pööranud neile usaldatud võõra vara ebaseaduslikult enda või kolmanda isiku kasuks

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles