Keila elanikud kannatavad kajakaparvede terrori all

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kajakad.
Kajakad. Foto: Mihkel Maripuu

Keila lähedal asuv karusloomafarm on linna kohale meelitanud kajakad ja muud linnud, kes on endale seal toidulaua leidnud.

Elu Keila linnas kulgeb nagu kuulsas Hithcocki filmis «Linnud». Aastatega aina suuremaks paisunud kajakaparved on väikelinna vallutanud ja teevad palju kurja, vahendas Reproter.ee.

Liinuparve suuruseks loendasid ornitoloogid mullu lausa kuni 30 000 lindu. Kõige hullemaks lähebki asi just sügiseti, kui toiduotsinguil kajakaid aina juurde saabub.

«Reostavad. Ennekõike kõikvõimalikud väljaheited. Need määrivad esemeid, tänavaid, inimesi ja loomulikult ka see lärm,» ütles Keila linna pressiesindaja Valdur Vacht.

«Ornitoloogide hinnangul tulevad nad Keila linna puhkama. Üheks võimalikuks söögilauaks peetakse Karja küla karusloomakasvatust,» lisas Vacht.

Ka kasvanduse kohal tiirleb tuhandeid linde. Kasvandus ei tahtnud aga Vachti sõnul probleemi tunnistada.

Keila linna ametnike teatel muutub olukord aina hullemaks. Karusloomafarmis endale toidulaua leidnud linde tuleb iga aastaga juurde. Vargsi loodetakse ka keskkonnainspektsiooni sekkumisele, sest väidetavalt puuduvat AS Balti Karusnahk ka tegevusluba.

Eestimaa rohelised ja loomakaitsjad on seda meelt, et sellised loomakasvandused peavad kaduma kuna karusloomafarmid ei suuda täita loomakaitseseadusega ette nähtud loomapidamisnõudeid. Vastav seaduseparandus on riigikogule juba tehtud ja arutelud selle üle jätkuvad sügisel.

Skeptikud aga ei usu, et selline plaan läbi läheb. Karusnahaäri miljonid on magusamad kui loomade või mõne väikelinna elanike rahulolu.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles