Raske tööõnnetuse eest ei taha keegi vastutada

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õnnetus Auvere elektrijaamas.
Õnnetus Auvere elektrijaamas. Foto: Eesti Energia

Ida-Virumaal Auvere elektrijaamas 6. jaanuaril aset leidnud õnnetuse paigas on laiali paiskunud tuha koristamine juba peaaegu lõppenud ning alustatud on avarii põhjuste väljaselgitamist.

Tööinspektsiooni inspektor-uurija Tiit Tabor märkis Põhjarannikule antud kommentaaris, et kuna on alustatud kriminaalmenetlust, on info jagamine keelatud.

«Seal ei taha keegi süüd omaks võtta ega vastutada. Kõik tahavad vastutuse kellegi teise kaela veeretada: igaüks olevat olnud oma töökohal,» rääkis Tabor, kes kannatanutega veel ise suhelnud ei ole, et anda neile toibumiseks aega.

Tabor märkis, et jutt on territooriumist, mis kuulub Eesti Energia Tehnoloogiatööstuse vastutusalasse.

«Kuid nende süüd selles vist ei ole… Uurimine selgitab selle välja,» lisas ta.

Viru ringkonnaprokuratuuri esindaja Jelena Filippova teatas, et elektrijaamas aset leidnud õnnetuse asjaolude väljaselgitamiseks on algatatud kriminaalmenetlus paragrahvi järgi, mis käsitleb töötervishoiu- või tööohutusnõuete eiramist ettevaatamatusest, kui sellega on tekitatud inimesele raske tervisekahjustus.

6. jaanuaril toimus Eesti Energia uue Auvere elektrijaama territooriumil avarii, mille tagajärjel paiskus süsteemist välja suur kogus põlevkivituhka.

Üks kolmest enim kannatada saanud meesterahvast saadeti Narva haiglast Tartusse möödunud nädalal, teine selle nädala esmaspäeval. Mõlemad on raskes seisundis. Narva haigla erakorralise meditsiini kliiniku juhataja Pille Letjuka ütles, et kolmas meesterahvas on kunstliku kooma seisundist välja toodud ning viidi teisipäeval üle teraapiaosakonda. Ülejäänud viis kannatanut lasid arstid üsna pea kodusele ravile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles